Einde dienstverband

Einde dienstverband

Voor alle zaken die betrekking hebben op einde dienstverband kunt u bij À la carte Arbeidsrecht advocaat terecht. Neem contact op als u advies wenst of bijstand in een procedure nodig heeft.

Ontslagzaken

Het ontslagrecht is heel breed en zeer ingewikkeld. Bovendien is het steeds in ontwikkeling, waardoor uw positie zomaar kan veranderen. Of het nu gaat om een ontslag op staande voet, een vaststellings­overeenkomst of een ontbinding van het dienstverband via de rechter, goede rechtsbijstand is meer dan gewenst. Voor advies en rechtsbijstand neemt u contact op met À la carte Arbeidsrecht advocatuur.

Vaststellings­overeenkomst (VSO) – beëindigings­overeenkomst
Een meningsverschil kan worden opgelost door daar afspraken over te maken. Die afspraken worden meestal vastgelegd in een vaststellings­overeenkomst (VSO). Een VSO is een bijzondere overeenkomst die een stukje extra zekerheid biedt aan de betrokkenen. In het arbeidsrecht komt de VSO veel voor bij de beëindiging van een dienstverband. Dan worden er definitieve afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de arbeids­overeenkomst eindigt. Deze overeenkomst wordt ook wel een beëindigings­overeenkomst genoemd.
Waar het natuurlijk om gaat, is dat alles wat wordt afgesproken ook goed in de overeenkomst wordt vastgelegd. Er mogen geen losse eindjes overblijven, die aanleiding zouden kunnen vormen voor een volgende discussie.
Ik leg u graag uit wat er in uw VSO staat of kan komen te staan en ik zal u ook informeren over de gevolgen daarvan.

Wat past bij u:

Kaart of maatwerk?

Direct naar meer informatie over:
Advies over uw specifieke situatie?

Gelukkig kunnen de meeste zaken buiten de rechter om worden opgelost. Maar waar heeft u eigenlijk recht op? En wat is uw positie ten opzichte van uw werkgever of werknemer? Welke mogelijkheden heeft u en wat wordt er van u verlangd? Graag denk ik met u mee en wijs ik u op de mogelijkheden én op de onmogelijkheden. Zo kunt u goed geïnformeerd de juiste keuze maken.
À la carte - gespecialiseerd, persoonlijk, betrokken